2008-12-31
 20:09:39

Nyårsafton

Kim å jag steg upp 10.30 idag...fikade och gjorde oss klara. Sen tog vi 11.20 bussen till stan, Kim skulle iväg till jobbet så han klev av lite tidigare.. sen stötte jag på Maja vid navet :) födelsedagsbarnet! Grattis till henne <3 stod å pratade å så innan hennes buss kom.. sen satte jag mig å väntade på min buss för att sen åka ut till Ica bommen och möta upp Erica där. Sen åkte vi hem till henne och tog en ridtur i skogen med Brage och Marco, det gick bra. Brage som jag red var hur snäll som helst! Fick både skritta, trava och galoppera. Men dessvärre kommer jag inte bli medryttare till honom, för det blir för krånligt med bussarna.. lite långt att åka osv. Men jag ska ändå få komma dit nångång ibland å rida med henne :) så det blir ju bra ändå.


Nu börjar klockan bli mycket, så det är dags att kila iväg ner till Maud. Kim har troligen slutat nu så han borde vara där om 20 minuter typ. Partyyy ;D


GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLA! :)

2008-12-30
 22:36:52

I can´t leave you...

Jag fick sex timmars sömn inatt.. men jag klev upp ändå när klockan ringde! Okej, inte första gången... måsta ju snooza lite ;D så 10.00 orkade jag ta mig upp ur sängen efter att ha snoozat kanske 3-4 gånger. Då var det bara att fika å göra sig klar och sen gå till bussen 10.45, hann perfekt. Sen tog jag bussen 11.35 från stan ut till njurunda bommen och så fick jag en ordentlig promenad till stallet på 30 minuter, skönt var det när man fått upp värmen.. ;D Sen när man kom till stallet gick jag först å mockade i både Zätas å Majens box och satte in hö och korn...samt morötter, det tog tid kan jag säga.. Majens box var enkel för han hade skitit på ett och samma ställe men Zäta däremot hade skitit för 3 dagar tror jag minsann...haha! Det var skit överallt i boxen å jag tror jag fick gå och tömma kärran 3 gånger i den boxen!

Sen var det dags att ta in Majen, eftersom jag hade planerat att träna lite dressyr med Zäta i paddocken. Men det var ju inte det lättaste kan jag säga, jag fick jaga honom och tillslut gav jag upp... så då blev det en ritt ut i skogen istället. Där skulle jag trava, å då fattade Zäta galopp å stack med mig igen^^ men jag fick stopp på henne rätt fort. Men annars gick hon verkligen hur bra som helst idag, lugnt å fint... :) hon var så duktig idag sötgumman <3 hon är så härlig! Det är tur att hon kommer direkt när man ska hämta henne ;D hihi.

Sen vart klockan 15.50 å då var det bara att skynda sig iväg till bussen.. jag hade 20 minuter på mig, å jag hann precis innan bussen skulle gå! Snacka om tur... ^^

 Ikväll har jag bara tagit det lugnt.. vilat mina ben som värker, hehe... tror jag fått mycket motion idag! ;) Här kan ni kolla på min video från att jag försökte fånga in Majen...

http://www.youtube.com/watch?v=Ng-LcD4tkZ4&feature=channel_page



Zäta... jag lämnar dig inte! <3
2008-12-29
 23:41:45

Snart ska man provrida ny häst...

Idag har man varit till stan med Kim och Maud :) tog bussen in 11.20.. så gick vi först till Mauds jobb på frösunda, sen gick vi i lite butiker å kollade på jacka åt Kim... sen blev det boa :) handla lite inför nyår.

Nu har jag fått ett napp på en ny häst att bli medryttare till... Dige Brage är hans riktiga namn men kallas Brage och är en nord svensk. Han är ca 160 i mankhöjd och finns i njurunda. Han är väldigt lättriden och snäll, Erica som hans ägare heter säger att hon har 11-åringar som rider den hästen utan problem så det låter ju asbra! Jag kommer både få rida i skog och på bana som jag vill, och hoppa! ;D
Det kan inte bli bättre.. jag behöver en mer utbildad häst som kan lite mer, om jag ska kunna förbättra min ridning. Brage var väldigt duktig på dressyr och hoppa så det låter ju underbart :) ska kanske dit och provrida imorgon eller på onsdag...ska bli superkul, längtaaaar! :D

Hon skulle inte ta betalt, utan tar det som utbyte mot att jag mockar å sådära.. :) å jag får komma dit och rida hur mycket jag vill, men 2 gånger/vecka minst.. men det ska gå bra det! :)

2008-12-28
 14:36:56

13.30...inte klokt

Nu är det andra dagen i rad, som jag vaknar 13.30... det är ju sjukt! Jag hatar att sova så länge^^ det måste det verkligen bli ändring på. Inatt lägger jag mig 01.00 SENAST. Jag brukar ju alltid annars vakna 12.00 senast, så varför sover jag till 13.30 nu för? :S Ändå lägger jag ju mig runt samma tid som alltid.. okej, igår vart klockan 03.00 innan jag kom i säng men ändå. Jag vill inte sova längre än 11.30, det är nästan försent det med. 11.00 är en bra tid.. man vill ju inte sova bort heeeela dagen.

Jag hade ju velat åkt ut till Zäta och ridit henne idag, men nu hinner jag inte det :/ hmm.. måste handla, äta, sen måste jag in till stan runt 19.00 ikväll med Maud å köpa biobiljett tills ikväll.. vi ska se Twilight :) den verkar asbra! Typiskt att bussarna inte går så ofta på söndagar :/ annars hade jag kanske hunnit att rida. Måste försöka ta mig ut dit i veckan!

Btw.. igår var jag på krogen med Maud.. vi gick på daltoons, men det var inge kul där alls så vi gick till Biteline å hälsade på Kim :) hihi. Beställde en vaniljmilkshake, såååå gott! Så det blev inte så länge på stan.. men vi hade kul den tiden vi var där.. ;D

PUSS
2008-12-26
 20:52:42

Jag hade tur... i oturen

Ställde klockan på 9, men inte steg jag upp då inte.. på morgonen är det alltid så skönt att ligga kvar i sängen och sätta alarmet på snooze några gånger. Då ställde jag alarmet på 10.00 sen, men inte ringde det då :S jag kanske stängde av det i sömnen, det vet man ju aldrig...men annars ringde det inte. Som tur var vaknade jag 10.30, så då var det bara att kliva upp ur sängen, kolla datorn snabbt och äta och sen ta bussen in till stan. Hittade en munktröja och en snygg top till nyår för mitt presentkort på BikBok som jag fick av Kim :) asnöjd med dom!

Vid 13.00 satte jag mig i busskuren vid navet för att vänta på Nathalie. Sen åkte vi ut till stallet och red på Zäta. Jag började, och så skulle jag trava inne på en "gräsplätt" men så stack Zäta med mig och fattade galopp så jag föll av i svängen... jag hade tur, för jag landade mjukt i snön och gjorde inte illa mig eller något. Så det var bara att sätta sig upp i sadeln igen, då red vi in i skogen en bit å travade jag där...det gick hur bra som helst! Så hon kan nog bara hon vill, Zäta gumman <3 :) Sen bytte vi och Nathalie fick provrida Zäta.. det gick bra förutom att man får träna lite mer på halter på henne så hon lyssnar bättre, hon segdrog varje gång. Men tränar man så ska hon nog bli en duktig tjej tillslut! :) Hon är ju bara 6 år..

Sen när vi ridit klart kom Carina dit å tog in Majen, sen skjutsade hon oss till kvissle, och där fick vi sitta i 45 minuter och frysa, fy vad kallt det var! Hade iskallt om tårna^^ så det var skönt att komma in i en varm buss sen.

Har nyss ätit middag och funderar på att ta mig ett varmt bad, det skulle vara riktigt skönt! Men undrar vart Kim är? Han borde varit hemma för 20 minuter sen... men han kommer väl strax. :)



Dessa två köpte jag, den till höger ska jag ha till nyår hade jag tänkt! :)
2008-12-25
 23:58:46

Can´t stop thinking..

Jag verkar ha varit väldigt trött, efter att ha lagt sig 03.30 igår.. för jag sov till 12.00 idag! Tur att Kim kom och väckte mig för annars hade jag nog sovit ett tag till. Men man måste ju få vara uppe lite längre på julafton! :) Kim gick iväg till Uffe och jag steg upp å gjorde mig klar. Sen gick vi alla 3 ut med Rex en stund, men shit vad stark han blivit! Det dröjde inte länge tills jag gav kopplet till Kim så han fick hålla han hela vägen, haha.. hoppas han slutar dra snart, annars vet jag inte om jag kommer orka hålla han när han är fullvuxen.. nu är han knappt 1 år liksom, bara valp och redan väldigt stor och stark..

När vi kom hem satte jag mig å kollade datorn i väntan på att vi skulle ner till Maud å äta julmat igen.. det var gott även idag! :) Ikväll har det inte hänt så mycket speciellt... Nikita smsade mig 21.46 å frågade om jag skulle med till stan för hon skulle köpa tågbiljett å så skulle vi gå på mc donalds.. då var det bara att sticka iväg direkt ner till Nikita och sen iväg till bussen som gick 21.58, vi hann precis!
Så vi gick in till tågstationen först, å dessvärre funkade ju inte automaterna så hon kunte inte köpa någon biljett.. så det får hon fixa imorrn.. då gick vi till mc donalds å åt lite strips :) gott var det som alltid, hihi.

Nu är klockan 23.48, ska väl lägga mig om en timme eller så... så man orkar upp imorrn, ska ju in till stan med 12.50 bussen.

Ha det bra!

2008-12-25
 02:03:08

Julafton

Det är inte julafton nu mer, jag vet...men det är i varje fall julafton för mig tills jag lägger mig! :) Det har varit en hel mysig dag! Steg upp 10.30 och åt tomtegröt, det var gott ;D kollade datorn och gjorde oss klara. Sen gick vi ner till Maud å gänget runt 13.30 tiden. Blev bjuden på glögg, såå underbart gott! Sen var det bara att invänta kalle. Så satt man å såg på det en timme, det är ju tradition :) älsklingen satt helt fastklistrad framför tvn, hihi...sötnosen min <3 och sen åt vi julmiddag :) mums!
Sen var det ju några som var lite små otåliga inför julklapparna ;) så det blev att öppna nästan direkt efter vi ätit.. Danne fick vara tomte idag, tomten kunde ej komma...han hade för många att hinna till! ;) hihi. Sen efter julklappsutdelningen gick vi upp till Kim å mig å fikade.. sen blev det lite julklappsöppning igen! Först öppnade vi julklapparna som var från Maud, Nicke, Nikita å Danne hos dom och hos oss delade vi ut dom som var från oss.. så man fick fira lite jul uppe hos oss också :) det var mysigt. Nu mina kära vänner, är det 364 dagar kvar till Julafton ;) nedräkningen har börjat!

Alla blev nöjda och glada över sina julklappar :) så det var ju bra. Julklapparna är ju inte det viktigaste egentligen, det är gemenskapen att man får umgås och äta tillsammans å så.. men det är ju alltid kul med julklappar såklart! :) Jag fick anteckningsblock och pennor av Kim (för skolstarten), sen fick jag fotoalbum, singstar 80´s och presentkort på BikBok av Kim också. Av Maud fick jag halsband och parfym, och så fick Kim å jag kastruller tillsammans av henne. Sen fick vi blomkrukor av Nicke och Nikita... å av Danne fick vi en slags ljusstake med en ängel på. Det fick vi också av Kims mormor å morfar :) av Leif fick vi 100kr var och av Tina och Stefan fick vi ett nytt sängöverkast. Det behövdes verkligen, så söndrigt som det andra har blivit tack vare våra två små kissor, haha.. ovanligt va? ^^

Det kändes ju lite inombords att inte fira julen hemma med familjen...det gjorde det. Eftersom jag ALLTID firat julen med dom liksom, å nu FÖRSTA gången i mitt liv firar jag inte med dom liksom... men det blev en väldigt mysig jul här ändå med älskling <3 och hans familj. Det var ju helt underbart ändå :) å det kändes bra att ha firat jul med familjen lite tidigare i år så man har fått fira där också. Men nästa jul blir det troligtvis på Åland och då ska Kim också göra det! :)

02.01 är klockan nu...kanske dags att sova? Jag tror så.. jag är nöjd med dagen idag :) mysig julafton!


Godnatt, och god fortsättning på julen 2008!
2008-12-23
 22:34:42

Dan före dopparedan

Steg upp 11.00 idag, kollade dator å allt sånt. Sen tog jag bussen 15.20 härifrån in till stan för att sen ta bussen 16.05 från stan ut till Njurunda. Lena hade inte hunnit åka till stallet än, å det var tur det för jag gick ju såklart fel väg...haha! Först var jag på rätt väg egentligen, men så blev jag osäker efter att jag gått 15-20 min på den vägen å ringde Lena... då skulle jag inte ha svängt in på den vägen jag gjort så då fick jag gå tillbaka... sen var det också fel väg och då fick jag ringa igen och så fick hon hämta upp mig längs vägen tillslut, haha. Sen visade det sig att jag hade gått rätt väg först men kanske lite fööör långt. Lena tyckte synd om mig och hade sökt efter mig haha, jaaaja. Men nu ska jag nog kunna vägen tills nästa gång! ;D

Det gick i varje fall superbra att rida! Zäta var hur snäll som helst och pigg. Började med att skritta i hagen då Lena tittade på, och trava lite. Zäta lyssnade bra och gick hur fint som helst. Sen red jag själv ut på vägen en bit, där hon sen hoppade till för något ljud...men det gick bra, hon måste vänja sig lite mer vid vägarna där så ska det gå bättre sen eftersom hon nyss flyttat dit. Då vände jag och red tillbaka till hagen och tränade lite där igen. Lena tyckte jag verkade lugn och trygg och det känns ju bra :) hon är jättenöjd med mig.
Jag tycker själv jag har bra kontroll över Zäta och det ska man ju ha :) det känns hur bra som helst! :D Hon är såå himla go, min söttjej. <33
 
Imorgon är det julafton... men det känns inte som så, har ingen julstämning alls! :( Men det kommer väl, förhoppningsvis :) det ska i alla fall bli mysigt imorgon.

God jul på er alla! :)

2008-12-22
 18:59:27

I´m in love



Steg upp 11.30 idag, gjorde mig klar och sen gick Kim å jag till Tina och fikade. Sen vid 12.50 tog jag bussen in till stan för att sen ta bussen därifrån ut till Njurunda. Har inte varit så många gånger i Njurunda så jag råkade visst kliva av för tidigt, men då vet jag ju till nästa gång. Så jag klev av i Kvissle utanför Njurundahallen, haha! Istället för Njurundabommen. Men det är väl inte så lätt att veta? ;) Så det var bara att ringa till Lena och be henne åka dit efter mig. Sen åkte vi till stallet och hälsade på Zäta (till vänster) och Majen (till höger) :) såå gosiga var dom! När jag stod i hagen med Zäta ville hon pussa å nafsa på mig hela tiden :) hihi, sötgumman <3 och så när jag skulle gå en bit ifrån henne och ta bild så följde hon efter och så ville hon äta upp min kamera ;) det var ju ett bra tecken att hon sökte kontakt med mig direkt. Jag är redan förälskad i henne, hon var så otroligt mysig!
Lena visade mig vart allt fanns och berättade lite om Zäta och Majen. Allt lät så bra och Zäta var väldigt snäll att rida enligt henne. Så det låter ju toppen!

Imorrn ska jag dit och provrida Zäta, ska bli väldigt roligt! :) Jag kan knappt tro det är sant, nu har jag en häst jag kan rida hur mycket jag vill varje vecka.. helt underbart! Min dröm! <3 Vi ska nog trivas bra ihop!

Idag jobbar Kim till 23.00 så jag blir ensam hela kvällen typ med mina två kissor här hemma. Det blir väl att ta det lugnt bara :) kanske det är något bra på tv ikväll? Dan före dan före dopparedan...

Ha det underbart!
2008-12-21
 19:55:14

När en dröm blir till verklighet

Steg upp 12.00 idag, skönt att sova lite längre ibland. Satte mig vid datorn och kollade bilddagboken och läste bloggar å sånt, sen gick ner till Maud för att möta henne och gå med henne till affären. Tog ut 100 kr till Danne som han skulle få låna, sen gick Maud in till stan och jag in på affären för at handla mjölk, bröd och allt det som behövdes. Plus lite fika till julafton och julgodis, muuums! :) Kim hade skrivit en lång lista till mig, haha! Hjärtat mitt. <3 Sen var det bara att gå hem i all hast och sen ner till tvättstugan för att tvätta. Nu sitter jag här vid datorn nyduschad och har nyss ätit så nu känner man sig fräsch igen.

Precis innan jag skulle gå ner till tvättstugan ringde Lena mig och berättade lite om sin häst, Zäta :) det verkade vara en helt underbar häst. Ett varmblodssto på 6 år som var jättemysig å snäll sa hon :) så det låter bra! Lena verkade också jättetrevlig, så det blir nog toppen! Så nu ska jag ut till Njurunda bommen och möta upp Lena imorgon för att sen gå till stallet och kolla på hästen :) ska bli kul! Så nu har kanske min dröm blivit till verklighet! :)

Nu är klockan snart 20.00 och då slutar Kim, så han är väl hemma om 40 min kanske. Skönt, så man slipper sitta här för sig själv, haha.

Puss å Kram
2008-12-20
 15:48:45

Misstag jag inte vill göra om

Steg upp 11.00 idag, satte mig vid datorn en stund och kollade allt jag brukar. Sen åt jag frukost och tog bussen in till stan, i snövädret :) härligt att det snöar idag! Så gick jag till Claes Ohlsson och köpte en vattensprutflaska så jag kan lära mina två kissor lite vett och etikett, haha! ;) Den förra vi hade gick ju sönder, men nu ska dom lära sig! Så fort man har gått och lagt sig, ja då ska dom hoppa upp på diskbänken och köksbordet som dom inte får och rusta om lite.. å ändå tror jag dom vet att det är fel för så fort man kommer dit så hoppar dom ner fort. Plus att nu när granen är uppe, så ska dom ju vara på den också...det är ju deras första jul så man förstår ju att det kan vara intressant men dom måste ändå lära sig vad som är rätt och fel. Envisa små rackare det där, speciellt Casper. Har många gånger blivit så less på dom att jag haft god lust att ta bort dom, men det ska jag inte för då lär jag ångra mig sen. Jag älskar dom ändå, mina två små älsklingar! <3
Sen gick jag till Gina Tricot och skulle se om jag skulle finna något snyggt för mitt presentkort jag fick av farmor i julklapp... tror jag provade 6-7 olika plagg men inget blev jag nöjd med. Så det får vänta ett tag till, det kommer säkert in nya plagg snart! :) Sen gick jag till BikBok på skoj för att se om jag skulle finna något där som jag kanske ska köpa nästa vecka i mellandagsrean, å jag fann en tröja som jag provade... så tog jag bild på den och när jag skulle gå därifrån gjorde jag ett stort misstag! Dum som jag var glömde jag att lägga i kameran i väskan igen, så den låg ovanpå väskan som var öppen när jag gick därifrån till bussen för att åka hem. Vid navet märkte jag av det, shit vilken tur att jag inte tappade den! Då hade jag blivit väldigt besviken. Älskar min kamera!

Nyss kom man hem från stan, å nu sitter jag här vid datorn igen. Ska väl laga mat om 1-2 timmar skulle jag tro, men jag vet inte vad jag ska äta?! Jag vet inte vad jag är sugen på... hmm! Skulle inte orka laga något speciellt idag, bara något enkelt som går fort. Ibland är det väl tillåtet att vara liiiite lat? ;P Hihi.

Ikväll är det dansbandskampen FINAL på tvn, det måste jag se! Det förvånar mig inte om Scotts eller Larz Kristerz tar hem segern ikväll, men det gör mig ingenting för dom är bäst! :) Sen är det Svensson Svensson, det måste man ju också se. Kim slutar 21.00 ikväll och är väl hemma runt 21.30, så han hinner inte se dansbandskampen tyvärr =/ men Svensson Svensson kan han se med mig! :) Min lilla gullepojke <3 Han är så söt. Nu ska jag ta och leta fram lite bilder som jag ska lägga in på bilddagboken, för år 2008... vad man gjort å så, lite minnen! :)

Puss!
2008-12-20
 02:21:42

02.18...läggdags

Det blev att sitta uppe lite längre än vad jag tänkt mig, men nu har jag gjort en header bild som jag är riktigt nöjd med! Nu är jag trött och ska lägga mig ner i sängen med Kim <3 har varit jobbigt att fixa detta med bloggen men det tar tid om det ska bli bra :) och man ska ha bra tålamod om man ska sitta och göra sånt dära.

Nåja, sov gott!

2008-12-19
 22:42:16

Tack för hjälpen

Ny blogg? Ja, nu är det denna ni kommer få läsa framöver. Jag ska ändå spara min andra ifall, man vet aldrig om jag vill ha tillbaka den nångång, hehe! Elina har har hjälpt mig lite nu hur man gör en stilmall, header osv. Tack så mycket för hjälpen! :) Nu kan jag sitta lite för mig själv och lära mig resten, finns ju en bra hemsida som man kan lära sig allt på. http://www.designadinblogg.se/ Och Nathalie var gullig och gjorde min headerbild :) den vart fin! Tack för det med! :D

Nu börjar klockan bli mycket, så jag ska väl lägga mig om en timme kanske. Får se hur länge jag orkar sitta, skulle vilja fixa lite mer på bloggen bara jag lär mig.

Godnatt och sov gott!