2009-02-28
 22:52:33

You belong to me

Klev upp 11.00 idag, skönt att få sova ut :) åt frukost och gjorde mig klar och sen åkte jag ut till birsta en sväng.. gick först till Arken Zoo, där jag skulle köpa en ny kattleksak.. sen gick jag till ÖB för att kolla om dom hade ridhjälmar där, men icke.. jag fann åtminstone inte några :P så jag gick till hööks istället och fann en bra ridhjälm för 399 kr. Provade först en för 299 kr men den satt inte alls lika bra som den för 399 kr... och man ska ju som sagt inte köpa det billigaste. Bättre att köpa en lite dyrare hjälm som verkligen sitter som den ska istället för att ta det billigaste.

Tog sen bussen ut till njurunda och gick på min 30 minuters promenad till stallet, skönt var det i solen :) började med att mocka och dona i stallet.. tränade sen lite dressyr med sötgumman utanför paddocken :) sen skulle jag rida ut en sväng, men det ville inte donnan.. hon stannade och vägrade gå^^ så jag fick hoppa av och försöka leda henne men det ville hon inte heller.. så nästa gång ska jag ha spö med när jag ska rida ut. Gick och sprang med henne lite istället utanför paddocken :D det var superkul och det tyckte hon också.. sötfia <3

     

Imorgon reser jag hem till Åland, till familjen.. det ska bli väldigt kul :) men kommer sakna alla vännerna, älsklingen och min gosfia Zäta <3 kommer inte kunna rida henne förrän om 2 veckor nu.. huga, hoppas hon inte blir allt för rastlös.. och innan jag åker till henne har jag ridit min första ridlektion på ridskolan, det ska bli grymt kul! :D Så imorgon blir det inget bloggskrivande så ni vet, kommer resa heeela dagen.. och älsklingen är så gullig och ska följa med mig till bussen imorrn :) sötplutten. <3

Nu ska jag ta och börja packa :) så jag blir klar ikväll. Sen ska jag väl bara ta det lugnt tills Kim kommer hem, vill vara vaken och vänta på honom. Kanske se något avsnitt förhäxad? ;D

Ha det underbart!
2009-02-28
 01:24:07

I will do my best

Jag tror jag snart får börja ta betalt för att göra bloggdesign till folk.. ;) nu fick jag ägna min tid ikväll till att göra en layout till Marias kompis Charly, som hade blivit inspererad av Marias bloggdesign som jag gjort :D och fick höra nu att Charlys kompis också verkar lite småsugen nu på att få hjälp.. haha ;P men jag tycker det bara är roligt att göra design! :)

http://charlyhennig.blogg.se/  <---- där är hennes blogg ifall ni vill kolla hur den blev :) hon bestämde bilderna, hur bakgrunden skulle se ut osv å jag fixade det :) hon vart nöjd och det känns bra.

01.19 är klockan nu och Kim har inte kommit hem ännu, får se om jag orkar vara vaken tills han kommer.. beror på hur sent det blir, är redan trött ;P ska nog gå och borsta tänderna nu iaf så jag har det gjort, sen kanske jag ser något avsnitt av förhäxad. :)
 
Här kommer alla bloggdesigner jag gjort hittils:



http://momerika.blogg.se
http://lillwikner.blogg.se
http://luleahf.blogg.se
http://mariaenliten.blogg.se
http://gaylin.blogg.se
http://charlyhennig.blogg.se/

2009-02-27
 22:17:19

Härliga fredag

Vet ni vad jag kommit fram till? Jag har nog aldrig haft ett sånt fullt schema förut som jag har nu varje vecka.. eller iaf inte på länge..

Måndagar - skola, kommer hem sent och måste lägga mig tidigt..
Tisdagar - skola, kommer hem sent och måste lägga mig tidigt..
Onsdagar - skola, hem en sväng och sen till ridskolan, lägga sig tidigt..
Torsdagar - skola, kommer hem sent och måste lägga sig tidigt..
Fredagar - skola, åker sen till stallet och rider Zäta..
Lördagar - åker till stallet å rider zäta :) eventuellt är med kompisar
Söndagar - LEDIG :D eventuellt är med kompisar

Men det är bra :) då har jag något att göra på dagarna än att bara gå hemma som jag gjorde när jag var arbetslös. Ni kanske inte tycker det ser så fullt ut, men det är fullt för mig.. det känns som att jag hela tiden ska iväg någonstans.

Idag hade jag ingen engelska, läraren var sjuk.. så jag åkte ut till stallet tidigare :) mockade och donade i stallet och sen tränade jag lite dressyr med Zäta utanför paddocken :) gick hur bra som helst idag. Gjorde lite volter och halter, hon var superduktig för hon stannade verkligen i halterna idag.. annars brukar hon vilja gå direkt efter jag gett henne beröm. Runt halv 6 tiden kom Lena dit :) sen åkte jag med henne till ICA i väntan på att min buss skulle gå.. kom hem, där det spelas hög musik ;P då sitter Kim och Ulf i vardagsrummet och festar :D sen kom Danne hit också.. tills dom stack ut på krogen.

Nu sitter jag här i min ensamhet :P jättekul...*not* haha ;P men det är lugnt och skönt. Har ju chips och cashew nötter att äta ;) såå gott. Ska nog se något avsnitt förhäxad ikväll också :) och nu tror jag faktiskt att jag ska ta mig något yatzy spel på blip, det var aslänge sen :D måste testa min lycka idag...hihi.


Ha en trevlig helg, och ett trevligt sportlov för er som har det! :D

2009-02-26
 19:36:52

Du har blivit godkänd

Imorse vaknade jag av att Alexandra ringde mig, tackar :P så jag klev upp och slapp stressa.. åkte till skolan och hade matte dom 2 första lektionerna, idag flöt det på så himla bra när jag räknade så jag kände bara att jag ville skriva provet idag :D skulle egentligen skriva det veckan efter sportlovet annars... det kändes lite sådär när jag skrev provet, men jag blev faktiskt godkänd! :D I´m happy!!

Efter skolan tog jag bussen hem och sen gick jag iväg till ICA och postade iväg mitt körkort till länsstyrelsen.. buhu :P men det ska bli skönt att få mitt svenska nångång så jag kan köra igen :) jag glömmer aldrig känslan när jag fick körkortet när man hade gjort uppkörningsprovet och så stod det "du har blivit godkänd" :D det var helt underbart. Köpte även lite cashew nötter till kväll eller om jag äter dom imorgon ;P nammi.

Ikväll blir det nog något avsnitt förhäxad innan jag sover ;) behöver inte lägga mig lika tidigt ikväll..skönt. Imorgon har jag bara en lektion och det är engelska, hoppas jag får veta svaret i provet jag skrev sist då :D sen imorgon efter skolan åker jag ut till Zäta gumman <3 lääääängtar.


Ha det bäst!
2009-02-25
 21:49:25

Fönstershopping

Idag tog jag en senare buss till skolan, vaknade 10 minuter innan jag skulle gå så jag kände att jag inte orkade stressa till bussen.. istället hade jag tid att äta i lugn å ro så det kändes skönt :) och så kom jag ju till skolan i tid iaf. Hade 2 lektioner svenska, och skulle skriva mina egna tankar om barnuppfostran...det gick väl helt okej :P slutade 11.50 och åkte hem och lämnade väskan å allt sånt.

Tog sen bussen in till stan igen och mötte Jenny utanför kyrkan, gick först till skatteverket och fixade personbevis till mig och sen till vägverket där jag hämtade en blankett som jag ska fylla i för att byta ut mitt utländska körkort till svenskt som sen ska skickas till länstyrelsen. Sen gick vi runt lite på stan i olika butiker å kollade :) provade en asfin rosa klänning som jag bara mååååste ha! Haha, jag borde inte kolla på kläder.. men jag har ju faktiskt inte shoppat på länge nu ;P hihi. Ska kolla över pengarna och kanske köpa den.

Tog sen bussen ut till ridskolan till 17.30, kollade runt lite och hittade en tjej i min grupp att prata med :) sen kollade vi på när vår ridinstruktör hade lektion.. sen hade vi teori, pratade om sits idag.. det var intressant :) synd bara att vi inte fick rida idag, var så sjukt sugen på det.. och nästa vecka blir det ingen ridning, för då är jag ju på Åland.. men vecka 11, då ska jag rida Liz La Belle och då ska vi hoppa :D längtar såååå mycket! :D Ska försöka rida in min lektion för nästa vecka på fredag vecka 11 också om det går.

Nu har jag förresten bestämt att jag ska köpa en egen ridhjälm :) det blir mycket bättre än att behöva låna hela tiden, mycket bättre att ha en egen. Så fort jag har tid ska jag åka ut till Birsta och kolla på ridhjälmar :D troligtvis blir det lördag vad jag vet nu. Nej, snart är det läggdags för mig så nu ska jag avsluta här och stänga av datorn! :)

Godnatt ;D

2009-02-24
 11:47:37

Första ridlektionen imorgon!

Sitter på vid skolans datorer nu och har nyss skrivit engelskaprov...det känns väl lite sådär, fick gissa på endel saker men har jag tur så kan jag få godkänt ändå, vi får se :) kan ju ha mer rätt än vad jag tror... ;) det vet man aldrig. Men jag tror nog att jag kan få godkänt :) jag hoppas såklart på det. Nu börjar min nästa lektion 12.15 så jag har en lång rast :) skönt.. fast ändå inte, man vill ju helst ha alla lektioner nu så man får gå hem tidigare... men men ;) slutar 16.10 idag.

Idag ringde jag till ridskolan, orkade inte vänta mer på att dom skulle höra av sig ;P då visade det sig att Tina hade legat sjuk hemma så det var väl därför hon inte hunnit höra av sig än, så det förstår man ju. Imorgon börjar jag rida! :D 18.10 börjar min första lektion och det kommer bli på onsdagar, eventuellt kanske det flyttas till fredagar men vi får se. Kommer få börja i grupp 1 "lek & lär", haha... jaja :P men man kunde börja så sa hon och sen ser man ju om jag kan flytta upp till grupp 2 istället beroende på hur mycket jag kan osv. Det var enklare att börja i grupp 1 och flytta upp istället för att börja i grupp 2 direkt och sen behöva flytta ner.. så det blir nog bra :) lääääängtar. Hoppas jag hittar dit :P hihi.

Idag är min älskling ledig :) han ska göra lasagne idag...MMMM, så gott :D det är en av dom bästa maträtterna jag vet. Kanske man ska räkna lite matte ikväll, har ju ett antal sidor att göra som jag ska ha prov på efter sportlovet sen... men får se :) annars ska jag räkna lite i helgen också, och så blir jag väl så illa tvungen att räkna när jag är på Åland också.


Caroline Mattsson
2009-02-23
 19:02:07

Charmed 4-ever

Varit på skolan idag, hade först engelska och sen matte.. fick skjuts av Alexandra & Katarina hem, gjorde i ordning mat direkt när jag kom hem.. ikväll blir det plugga på engelskaprovet inför imorgon och så ska jag se två avsnitt förhäxad innan jag sover! :) Sen har jag ju som vanligt tröttnat på min layout igen.... så jag ska försöka fixa en ny, om jag hinner.


Bästa serien ever <3
2009-02-22
 17:50:41

You are my dream

Klev upp 08.10 imorse ungefär och gjorde mig klar, tog bussen in till stan där jag mötte Nathalie.. det var tänkt att vi skulle ha åkt med 09.15 bussen från stan till Njurunda men smart som jag var så hade jag tittat på lördagens turlista, det går ingen 09.15 på söndagar.. då åkte vi ut till Alnö först och mockade åt Bellie, sen tog vi bussen till stan igen och tog 11.15 bussen från stan. Kom till stallet till 12.15 ungefär... Nathalie gick och försökte få in Majen medan jag mockade till Zäta, och efter 50 minuters försök så lyckas hon :D helt otroligt.. det trodde jag aldrig. Men han sprang in själv ;) duktig kille. Då tränade vi lite dressyr i paddocken :) gjorde mycket halter idag också. Skulle trava lite men hon ville bara öka farten så det blev mest skritt, men svettig vart hon :) så nog har hon jobbat. Allt gick jättebra annars! :)

När jag kom hem hade Kim inte hunnit gått iväg ännu :) så man fick träffa han innan han skulle iväg till jobbet. Var väldigt hungrig när jag kom hem så jag gjorde i ordning mat direkt och nu sitter jag här och bara tar det lugnt. Funderar på att kanske ta ett varmt bad ikväll :) om jag orkar.. annars blir det en varm dusch. Kim har redan varit till ICA och handlat så jag slipper det :) thank you darling. :D <3

Ikväll måste jag plugga på lite prov också :/ uscha.. tråååk. Men måste ju göras.. sen vill jag gärna hinna se något avsnitt förhäxad innan jag lägger mig med :) I love it!

2009-02-21
 19:14:42

7 dagar kvar

Nu är jag snart klar med hemprovet i psykologin som vi fått, har bara en fråga kvar som jag måste fundera lite mera på.. det ska vara klart till på torsdag så det känns väldigt skönt att det snart är klart :) ska försöka klura på den sista frågan ikväll.

Nu sitter jag här i min ensamhet :/ medan småtrollen ligger här på sängen och sover så sött :) hehe.. älsklingen jobbar till 23.00 ikväll. Kanske man ska se melodifestivalen om Zofia kommer upp hit en stund :) får se, annars får jag se vad jag hittar på. Har ju engelskaprov på tisdag också som jag borde plugga på :/ men det går nog bra, det klarar jag! :) Huvudsaken jag får godkänt, så blir jag nöjd.

Igår bokade jag förresten min resa till Åland :) åker nästa söndag, 1 mars.. och kommer hem igen söndagen den 8 mars. Kommer få räkna matte heeeela veckan om jag ska hinna klart med andra kapitlet till vecka 11, suck.. men men, that´s life ;P hihi.


Have a nice day! ;)
2009-02-21
 12:15:31

Less jag blir!

Godmorgon! Har nyss vaknat och klivit upp, hihi. Ska börja med att berätta lite om gårdagen. Först var det skola, hade bara en lektion och det var engelska.. nice med bara en lektion på fredagar :D sen åkte jag själv ut till stallet, Valeria skulle ha följt med men hon hade huvudvärk så då förstår man ju att hon inte orkade. :) När jag kom till stallet var det mockat och klart, skönt :) fick rida när det var ljust ute.. det är mycket härligare då än när det är mörkt. Hade tänkt rida ut, men hon vägrade igen att gå åt båda hållen :S fattar inte varför... hon gör inte så när Valeria är med och vi rider ut, och hon gjorde inte så från början när jag red där.. men nu dom 2-3 senaste gångerna har hon vägrat.. men men, nästa gång ska jag nog ha med mig ett litet spö, kanske hjälper. Istället red jag utanför paddocken :) det gick ju bra det med. Hon var väldigt spänd och stressad i början men lugnade ner sig sen och gick jättefint :) övade mycket halter och hon lyssnade superbra!

Kom hem runt 19.00 ungefär, gjorde mat och kollade lite internet.. medan Älsklingen min var nere hos sin mamma och förfestade lite för att sedan gå ut på casinot.. jag hade först tänkt att inte följa med, men ändrade mig i sista sekunden och bytte om och sprang ner till dom.. fick väl i mig 1 cider :P sen åkte vi ut.. när vi väl kom dit var kön jääääääättelång, och tidningen var där^^ så vi fick ställa oss i kö.. kallt var det att stå där ;P efter att ha stått i kö i 45 minuter kom vi äntligen in i värmen och fick stå i kö igen för att komma ner till dansbanan, haha..det var proppat med folk igår!

Larz Kristerz som spelade var asbra :) som förväntat. Fick 2 danser med älskling! :) <3 Sen satt jag och Alexandra vid ett bord, först spillde en kille öl så det kom över hennes ben och i hennes handväska.. han bad inte om ursäkt. Sen sitter det 2 st "tanter" bakom mig som dricker rödvin, och spiller ut det så det kommer på min vita skjorta :S så nu har jag fullt med rödvinsfläckar på ryggen på den, suck. Enligt Alexandra hade en av dom sagt "kolla ryggen hennes" och sen hade dom stuckit fort därifrån... hur snällt är det då?? less jag blir.. dom kunde väl åtminstone ha bett om ursäkt, jag hoppas fläckarna går bort för jag gillar verkligen min skjorta!
Annars hade vi alla en underbart rolig kväll :D blev som vanligt Kebab City efter casinot, det är ju alltid lika gott.. hehe! ;)

 
Stefan (sångaren i Larz Kristerz) och jag


Stefan i Larz Kristerz
2009-02-19
 19:38:33

Lite stressad eller vad?

Imorse försov jag mig rejält, nu får jag verkligen skärpa till mig. Tror inte jag vaknade av alarmet alls idag, vaknade av att Alexandra ringde mig och undrade vart jag var någonstans haha... å då låg jag i sängen, helt nyvaken^^ då hade jag 8 minuter på mig att klä på mig och springa ner till henne och till bussen, vi hann precis.

Fick veta idag att jag ligger efter ett kapitel i matten, jippie! Har nyss börjat med procenträkning och det ska man egentligen ha prov på nästa vecka, och jag har ett antal sidor kvar.. men vi får göra det vecka 11 också om vi vill det, som tur är.. men då blir det att räkna matte på Åland ;P nu har jag liiiite press på mig!

Nu vill jag bara ha looooov, så jag får åka hem till Åland.. till familjen <3 ska bli kul. Vet inte ännu om Kim följer med, men det ska bli roligt oavsett, och så måste jag rida Cyril där någon dag :) lääääängtar.

2009-02-18
 21:57:04

Värt pengarna?

Vad har hänt med mig?...imorse missade jag bussen! Jag har ju alltid kommit upp så bra i tid sen jag flyttade hit men nu missade jag bussen, det har inte hänt på länge.. jag tror det är farligt att ha alarmet på snooze, även fast det är skönt.. eller så kan det också vara att jag lägger mig försent förstås. Det kan jag hålla med om, ibland har det bara blivit 6-7 timmars sömn... men försöker att få sova 8 minst varje natt, men det är inte alltid det går.. ;P

Som tur var kom jag i tid till skolan iaf, gick en buss 15 min senare så jag hann bra. Hade 2 lektioner svenska och sen slutade jag 11.50, skulle egentligen ha åkt ut till stallet efter det men eftersom jag inte fick någon frukost i mig imorse så ville jag inte åka på tom mage.. så jag åkte hem istället, värmde lite plättar och la mig på sängen och kollade på 3 avsnitt förhäxad :) alltid lika kul fortfarande att kolla på det.

Har bara tagit det lugnt sen efter det :) skönt att komma hem lite tidigare för en gångs skull och bara koppla av. Det är alltid så fullt upp nu för tiden när jag går i skolan, så kommer man hem sent på eftermiddagen och orkar inte göra något nästan och så ska man lägga sig tidigt.. eller som på onsdagar tex när jag brukar åka till stallet, så blir det ännu senare, då hinner man knappt vara hemma innan man ska lägga sig igen... men, sånt är livet ;P längtar till fredag, då ska jag verkligen ta mig ut till stallet. Hon kan ju inte stå för länge :) ska ta en mysig uteritt om inte Valeria följer med och håller lektion för mig.

För någon dag sen fick jag svar från ridskolan förresten, hon skrev att det var bara att höra av sig ifall jag vill börja.. och det är ju grymt lockande måste jag säga. Det kostar 110 kr per gång för en halv termin.. och vill jag gå en hel termin blir det alltså 20 gånger, har jag råd med det? Måste fundera över det... det är dyrt, men det är nog värt pengarna.. eller?

På lördag ska Valeria ha Zäta :) men ska ändå åka dit och filma å ta lite bilder :D ska bli kul att se hur Zäta förändras på ett helt ridpass med henne. Snart är det läggdags ;P godnatt och sov gott.

2009-02-17
 12:36:57

Skoltrött idag

Sitter vid skolans dator nu, har lunch till 12.50 och då har jag 2 lektioner psykologi och sen slutar jag... vill hem nuuu! Vill att det ska vara imorgon nu så jag kan åka till Zäta å rida :) blir dock lite tråkigare eftersom jag åker själv men vi ska nog ta en mysig uteritt :) så det ser jag fram emot.

Ikväll har jag tvättstuga 18-22, skulle egentligen inte orka tvätta när jag kommer hem så pass sent och måste lägga mig tidigt ikväll, men men... det behövs ju, fast det blir nog bara två maskiner ändå. :)  

Nu vill jag hem till min älskling och bara myyyysa, men det kan vi inte göra förrän på torsdag.. :(


I will love you to the end of time <3

2009-02-15
 18:51:02

Du är speciell

Idag åkte vi inte ut till stallet, sov lite längre för igår var vi uppe rätt sent.. det skulle ha blivit så stressigt eftersom Valeria åkte hem nu i eftermiddag... gu va tråkigt det blev :( stämningen blev inte alls lika rolig mer. Nu har vi varit med varandra två helger i rad och ännu igen känner jag en tomhet när du åker hem. Det är något speciellt med dig, du är en underbar vän. Vi har delat mycket skratt och haft underbart kul, nu är det bara en helg kvar vi kan vara tillsammans och sen åker du på praktik i 2 månader... om det känns såhär nu, hur kommer det då gå sen? :( Jag är nästan tårögd... jag älskar dig Valeria! <3

Idag gjorde Valeria en egen potatisgratäng och korv till det, riktigt gott var det :) fick mat över så det räckte till två matlådor.. perfekt! Ikväll ska jag sitta och försöka spela in en låt...


Valeria Wikner <3

2009-02-15
 02:10:38

Jag älskar dig

Idag är det inte vilken dag som helst, det är alla hjärtans dag.. men inte bara det, Kim och jag firar 4 år med förlovningen :D gu vad tiden går fort.. fick en ros av min lilla sötplutt idag ;) gulligt hihi. Han ska få något av mig imorgon...hann inte köpa något idag :/ åkte ut till stallet på eftermiddagen och red Zäta :) hon var väldigt pigg och allt gick kanon idag. Först red Valeria och sen red jag, utan stigbyglar... ;P lite läskigt i början men det gick väldigt bra. Ingen avtrillning idag icke :D så idag är jag nöjd hehe.

Efter stallet åkte vi till kvissle och åt pizza, det var gott :D men det tyckte inte Valeria riktigt... först fick hon fel pizza och sen var den kall, så hon gjorde ett litet mästerverk som ni kan se på bilden nedanför Zäta... ;D

Nu börjar jag bli liiiiite trött ;) vi har legat å kollat på en skräckis "Låt den rätta komma in" som inte kommit ut på bio ännu.. den var bra, men jag kan inte kalla den skräckis direkt.. mer thriller, men helt okej ändå! :) Nu är klockan 02.09 och vi ska väl lägga oss om en stund antar jag :) imorrn blir det stallet igen.

Sov gott! 



2009-02-14
 00:49:00

Fredag den 13:e

Imorse fick man inte sova länge heller ;P nej nej... upp tidigt bara :D klev upp runt 9 tiden å fixade oss klara och sen stressade vi iväg till bussen.. :P åkte ut till njurunda bommen där Lena och Carina hämtade oss och åkte sen till stallet :) pysslade om prinsessan och sen red vi ut till "travsträckan" där hon baaara ville springa ;P å så kom det ju såklart en annan travhäst som hon gärna ville springa efter så vi fick rida någon annanstans istället.. red till skogen :) allt gick toppen förutom att jag IGEN trillade av efter att hon skenade iväg med mig i full galopp hela vägen hem :P å så stannar hon ju så plötsligt å då trillar jag av... fick ont i ändan :P just typiskt bara för att det är fredag den 13:e.. inte för att det brukar hända något men. :D
Valeria hade inte någon tur heller, hon trillade inte av Zäta men istället halkar hon på vägen när vi är påväg till bommen och får ont i benet ;P stackarn.

Åkte hem sen och åt lite mat och sen tog vi bussen till travet där vi tillbringade våran kväll till 21.15, kul.. :D Nu börjar det bli sent och vi ska se "fredag den 13:e", imorrn blir det rida och troligtvis bio! :D

Sov gott



Prinsessan i mitt hjärta <3
2009-02-11
 22:45:19

Galopp :D

Slutade skolan tidigare idag :) det var nice. Behöver inte gå på sista svenska lektionen på onsdagar nu mer eftersom jag har ett dubbelpass på morgonen så nu kommer jag sluta 11.50 på onsdagar :) riktigt skönt.

Åkte ut till stallet efter skolan och red på min goa älskade Zäta :D hon var ashärlig! Blev en liten träning i paddocken :) började med att skritta och göra halter, sen vart det lite trav och så fattar Zäta galopp alldeles själv helt plötsligt ;) så nu har jag galopperat för första gången med henne :D det var riktigt härligt måste jag säga, såå härlig galopp har hon. Kunde förstås ha haft händerna nere istället för uppe i luften men annars vart jag riktigt nöjd! :D

Zäta är absolut min dröm häst <3

2009-02-10
 19:49:40

Give me summer

Idag hade jag ingen engelska heller :) hade bara 2 lektioner psykologi.. så det var skönt, åkte direkt till ICA på hemvägen och handlade, sen kom jag hem till Kim som fick börja med maten ;D han har ju varit ledig han idag så.. :D hihi. Blev potatismos och korv idag :) såå gott med potatis för en gångs skull.. man äter så mycket pasta att man tröttnar på det^^ iaf makaroner...hehe ;P men så är det när man är lite lat....

Imorrn åker jag till stallet efter skolan :) blir skojigt! På torsdag har jag matteprov, å när ska jag hinna öva på det då? :P Får nog kolla igenom det ikväll och imorrn kväll innan jag lägger mig... men jag valde själv att ha det på torsdag så :D det ska bli riktigt kul faktiskt..haha.
2009-02-09
 22:46:36

Hur underbar får man vara?

Att skriva en sån här fin låt till mig, det är det finaste någon gjort för mig.. du är speciell, jag är så otroligt lycklig över att jag träffade dig.. jag tror det är ödet, du dök upp i rätt tid när jag behövde en ridinstruktör, å nu får jag gratislektioner av dig.. du är den vän jag länge drömt om, den vän jag aldrig vill mista <3 vi har alltid så kul tillsammans, du är min vän nu och för alltid... jag älskar dig Valeria!

2009-02-09
 13:48:20

Lycklig är ordet

Så härligt väder det är ute idag! :) Solen skiner och det är så fint, lite kallt bara.. och det har ju kommit så otroligt mycket snö ;O jag har inte sett så mycket snö på flera år kan jag lova.. värsta vinterlandet vi har ;P det är ju jättefint, men börjar lessna på kylan nu.. det får gärna vara -4 grader men gärna inte under -10.. jag längtar till våren och sommaren <3 tänk så härliga ridturer det blir i värmen då.

Sitter på skolan just nu, skulle ha haft engelska första lektionen men engelskaläraren är sjuk så jag slapp det :D skööönt, gillade ju inte alls engelskaläxan vi hade till idag.. gick inte bra alls >,< haha..

Min helg har varit helt underbar.. har träffat en ny vän som är såååå himla underbar <3 och vi har varit med varann nu hela helgen :) som ni säkert läst har hon börjat ha ridlektioner för mig och det känns jättebra, har lärt mig något nytt som sagt. Jag är så lycklig nu att jag vet inte vad, det märks på mig också..^^ jag mötte matteläraren påväg ner till datarummet och han bara "du ser glad ut" haha å jag bara "jaa, jag är lycklig" ;D å han bara "det är bra" hehe.. så det syns :D hihi. Vill ha fredag nuuuuuu! :D


Have a nice day ;)
2009-02-08
 21:47:10

Pyssel i stallet

Sov en timme längre idag och det var skönt :D sen åkte jag ut till Njurunda bommen där Valeria och Daniel hämtade upp mig och så åkte vi ut till stallet.. Blev tyvärr ingen ridlektion idag som vi hade tänkt, för Majen var dålig och då var båda hästarna inne.. Majen blir ju så uppstressad när Zäta går ut så därför beslöt vi oss för att vara inne i stallet och pyssla om henne istället :) Majen hade fått 39,5 graders feber stackarn och veterinären kom dit och kollade på honom.. tydligen hade han fått någon slags inflammation så nu kommer han få äta peniciliin i några dagar så han blir bra sen.

Valeria började med att mocka Zätas box och jag ryktade henne och gosade lääänge :) sen städade vi lite i stallet och så fick vi för oss att vi skulle putsa lite träns.. vi satte oss i "varma rummet" med två stolar ;P men putsmedlet hade ju fryst, hahaha.. gick ju väldigt bra ;) vi fick ta ett hårspänne och skrapa ur ;D haha ojoj.. jaja det duger nog tills nästa helg iaf. :D

Nu är det bestämt att både Valeria och jag ska dela Zäta :) Valeria ställer upp och betalar kostnaden till Lena tillsvidare tills jag fått ett jobb och vi båda ska sköta henne och rida. Så nu kommer Zäta få ny sadel, ny grimma, nosludd å mycket mer :D ska testa sadeln nästa helg troligtvis.. blir skojigt!

Har nyss gjort en bloggdesign till Valeria :D hon blev nöjd med den och det känns bra. Kolla om ni vill --> http://lillwikner.blogg.se/

Sen kan ni kolla på en liten filmsnutt från idag när Majen tackar för sig när han får morot :D --> http://www.youtube.com/watch?v=SYhF3v0Bu8s


Har fått ett schema av Valeria för övningarna för nästa helg:

Övergångar, Skritt-halt skritt-trav trav-skritt (trav-halt)
Ställningar, Inåtställd, utåttställd.
serpentiner.
Volter, Stora små, Öka volten, minska volten.


2009-02-08
 02:20:41

02:11

Det blev ingen utgång ikväll, men det kommer :D vi fastnade med singstar... hahaha, det var ju bara för kul ;D å så tittade vi på bilderna och videorna från ridningen idag :) kollade på vad som var bra, och vad som var mindre bra.. vi hade iaf en väldigt kul kväll :) även om det inte riktigt blev som vi tänkt oss... ;) nu längtar jag till imorgon, när hon ska hålla ridlektion för mig igen :) är mycket roligare att rida nu när jag lärt mig hur jag ska göra för att få henne lugn i skritten osv och när jag har sällskap :) så då måste man ju passa på så mycket som det bara går.. sen åker hon hem till härnösand imorgon kväll, kommer bli tråkigt :/ men nästa helg blir det fler lektioner! Fredag kväll, lördag och troligtvis söndag :D jag längtar sönder... ;O hihi.

Nu börjar jag bli trött, det är nog läggdags för mig nu om jag ska orka upp imorrn igen... ;D ska lägga mig å mysa med lille pojken min och sen tänka på alla andliga berättelser Valeria berättade idag att hon upplevt.. haha, jaa..

Sov gott ;D
2009-02-07
 17:56:27

Det blir bara roligare

Idag blev det ännu en tidig morgon, eller ja.. inte lika tidigt då :) klev upp halv 10 och gjorde mig klar.. åkte sen ut till Njurunda till 11.45 och så kom Valeria och Daniel å hämtade upp mig vid bommen å sen åkte vi till stallet. Mockade först så det blev gjort, och sen försökte vi i drygt en timme att fånga in majen^^ vi hade ju tänkt att rida i paddocken, men så blev det inte.. haha det är ju totalt omöjligt, vi försökte på alla sätt å vis men han ville absolut inte komma. Så det blir endast på kvällstid som vi kan rida i paddocken när Lena eller Carina kommer och tar in honom. Så vi fick rida utanför istället :) å det gick ju bra det med. Så det blev lite träning på halter idag också, skritta och trava. Valeria såg en bra förändring på min skritt från igår till idag :D det var riktigt skönt att höra, och det kändes superbra <3 halterna var också mycket bättre idag :D så jag är supernöjd! Hon blev lite stressad där ibland och stack med mig en gång, men ibland gick hon jättefint.. så hon kan bara hon vill! :)

Kom hem för två timmar sen typ och tog en varm dusch, gissa vad skönt det var :D och min mage är väääldigt hungrig just nu...kurrar för fullt, så jag ska väl ta å steka lite köttbullar snart.. :) sen kommer Valeria hit ikväll och ser film med mig :) blir lite chips å dricka till det då :D myys, sen blir det en krogrunda.. kanske vi går å hälsar på Kimpa på BiteLine ;D hihi.

2009-02-06
 21:53:21

Lyckligast ever

Åkte ut till stallet efter skolan idag :) till söttjejen <3 mockade å gjorde alla stallsysslorna och sen kom Valeria :) hon höll en lektion för mig i paddocken och det gick superbra! Fick träna på lite volter, halter och trava lite. Min gotjej var verkligen superduktig! :D Är så himla nöjd.. och Valeria var också mycket duktig tränare :) det kommer bli bra det där, det vet jag. Så idag har jag lärt mig något nytt :D har tex lär mig hur jag ska förbereda henne för halt, och det gick myyycket bättre då än vad det brukar annars. Sen red Valeria en stund för att lära känna Zäta bättre så hon vet hur hon ska undervisa mig :) det blir ju lite lättare om hon vet hur Zäta är liksom. Det var kul att se henne rida henne, Zäta ville ju gärna springa mycket men hon gick väldigt fint ibland också :) så hon kan bara hon vill. Efter ridningen fick Zäta gå in i boxen å äta :) sen fick jag skjuts till bommen, skönt att slippa gå :D var ju svinkallt ute.. uscha, frös om tårna och fingrarna..

Kom hem till halv 9 ungefär, till partyt här hemma.. ;D Kim ska ut på krogen ikväll med sina bröder å några till :) så jag blir väl ensam om någon timme, med andarna..^^ haha, usch.. tur jag har kissorna hihi. Kim kom nämnligen in och berättade att stereon hade lagt av mitt i låten å bara stängt av sig :O utan att någon gjorde något, och dosan hade legat på en annan hylla.. scaaaaary ;P haha..

Såååå skönt med helg nu, äntligen få sova längre. Fast imorgon ska jag ju upp rätt tidigt ändå ;P blir ett nytt träningspass med Zäta och Valeria :D det ser jag fram emot! Så imorgon blir det lite ridbilder och filmer :D läääääängtar!

2009-02-06
 10:46:50

Det är guld värt

Någon som vill ha hjälp med bloggdesign? ;) Säg till.

Jag måste ha blivit populär med att hjälpa andra med bloggdesign ;P igår skrev Maria till mig att en kompis till henne undrade ifall jag ville hjälpa henne med sin bloggdesign, och det vill jag ju så gärna göra :D eftersom jag tycker bara det är roligt. Så hon fick adda mig på msn, så pratade vi en bra stund.. så började vi prata om hästar :) hon berättade att hon haft häst en gång förut och att hon hållt på med hästar sen hon var bara några månader... samt att hon hållt många lektioner i sina dagar :) så erbjöd hon sig att hjälpa mig att rida in Zäta :D gu va lycklig jag blev.
Nu ska jag få hjälp av henne en gång i veckan, ska få gratislektioner där hon lär mig grunderna och hoppning m.m :D det kan ju inte bli bättre, nu behöver jag inte söka efter en ridinstruktör som jag kanske hade tänkt.

Tack så himla mycket, Valeria :) det är verkligen vad jag behöver. Jag vill förbättra mina kunskaper, och min ridning framförallt. Det ska bli kul att rida för dig en gång i veckan :) det ser jag fram emot. Det är guld värt ska du veta... <3

Nu ska jag gå och försöka få i mig lite frukost :) om en timme blir det att ta bussen till skolan och sen blir det stallet :D synd bara att det är -9 grader ute :S uscha.. kommer ju fryyyysa. Det blir inte mina ridstövlar idag, dom är nog bättre till våren och sommaren med tanke på att det inte är något foder i dom... fryser ju tårna av mig annars, om det är för kallt ute.. så mina andra skor får duga.
2009-02-05
 21:14:48

Föräldra-beteende

Imorse kom jag upp i tid :D vart riktigt förvånad men glad över det såklart.. var så skönt att kunna sätta sig ner i lugn å ro och äta frukosten istället för att behöva slänga i sig den.. så idag slapp jag stressa :) kom pigg till skolan. Hade 2 roliga mattelektioner ;D och sen var det lunch.. efter lunchen hade jag lång rast så Catarina å jag satte oss i studierummet och räknade lite matte :) sen sista lektionen hade jag psykologi.. fick göra en transaktionsanalys på vad jag har för beteende. Antingen har man barn-beteende, vuxen-beteende eller föräldra-beteende... och gissa vad jag fick? Jag fick föräldra-beteende...hahaha, va förvånad jag blev ;P nåja.. :D tydligen, haha.

När jag kom hem hade Kim börjat med maten :) så direkt när jag kom innanför dörren sa han "nu går vi" och satte in lasagnen i ugnen.. så gick vi till ICA å löste ut mitt paket från ellos :) hade beställt en ny klösställning till småtrollen som vi sen byggde upp efter vi ätit. :) Den blev populär direkt ;P så dom blev nog glada över att få en ny, eftersom den andra gick sönder..>,< 

Imorrn får jag sova längre :) ska bli sååå skönt. Börjar först 12.50 och har bara en lektion engelska. Sen åker jag ut till Zäta efter skolan. :) Hoppas vädret är snäll med mig imorgon, det får gärna snöa men det ska helst inte vara över 3 minusgrader.. :/ det blir så himla kallt om tårna då. 

Förresten så blev det ingen Yatzy för mig :/ det var synd för hon var verkligen ashärlig att rida.. men det gör inget :) då kan jag börja på ridskola istället, det är nog rätt smart så jag förbättrar min ridning och lär mig mer. Ska ringa dit imorgon och höra om vad allt kostar osv :) och hoppas på att det finns en plats ledig. Annars får det bli att gå privatlektioner på ridskolan :) men får se vad dom säger imorgon först. Nej nu ska jag ta och gå å hämta lite kvällsfika tror jag :D sen blir det förhäxad! <3

2009-02-04
 19:12:31

Provridning

Idag hade jag trååk svenska, blä.. inge kul, ångrar att jag valde det men men ;P jag behöver nog svenskan ändå. Nästa termin kanske jag satsar på lite data också :) det verkar kul. Fick sluta en timme tidigare idag för att svenska läraren skulle ha introduktion för 11 nya elever så det var skönt :) kom hem till 2 tiden ungefär... jag hann sätta igång datorn och sen fick jag sms av Anneli som undrade om jag kunde komma å rida lite tidigare idag.. det passade ju bra då eftersom jag fick sluta tidigare :D så jag tog första bästa bussen in till stan och ut till Alnö och mötte Anneli och Melina vid konsum och sen åkte vi ut till stallet.

När vi kom till stallet blev jag runtvisad vart allt fanns å sådär, sen hämtade jag Yatzy och Madde (Melinas kompis) tog in Cora som hon skulle rida.. sen red vi i paddocken :) å gu vilken härlig ponny måste jag säga! Hon var verkligen suuuper duktig på att lyssna och hade jättefina gångarter :) skrittade först i 10 minuter som uppvärmning och sen vart det en massa trav och galopp :D sååå underbart härligt var det!! <3 Jag hoppas verkligen nu på att jag får bli medryttare till henne :D det står mellan mig och en annan tjej. Jag blir glad vilket som, om det blir Yatzy eller om det blir ridskola :) men jag hoppas ju såklart på Yatzy för hon var helt underbar.. <3 Så jag är verkligen skitnöjd! :D

Mysigt ridväder var det iaf :) fint med all snö.. synd bara att det ska vara så himla kallt :/ frös om tårna.. uscha. Ikväll ska jag bara ta det lugnt :) ska försöka hinna se ett avsnitt förhäxad innan jag lägger mig.


2009-02-04
 14:00:54

Vill bara säga att...

Ni som skriver anonyma kommentarer kan istället skriva erat namn och stå för vad ni skriver! Sköt om erat liv så sköter jag mitt, tack.
2009-02-03
 21:01:17

I will do my best

Som vanligt så vaknade jag 10 minuter innan jag skulle gå till bussen imorse :/ jag hatar det, när jag måste stressa i mig mat och stressa iväg till bussen. I början gick det ju hur bra som helst att kliva upp en halvtimme innan men inte nu :S suck.. hoppas det inte fortsätter. Ändå försöker jag lägga mig så jag får sova 7 timmar iaf.. jag kom precis till busshållsplatsen några sekunder innan bussen kom imorse, jag hade väldigt tur att jag hann. Näe, nu får jag skärpa mig, eller vad säger ni? ;D

Hade engelska första lektionen idag, sen två lektioner psykologi.. fick sluta en halvtimme tidigare så jag kom hem till 4 tiden :) skönt. Gjorde i ordning min middag och matlåda tills imorgon, sen har jag suttit vid datorn bara typ ikväll.. och äntligen orkat bädda rent i sängen ;P behövdes verkligen.. ^^

Sen har jag bestämt mig för att börja på Färsta Ridskola och rida 1 gång i veckan :D det ska bli askul. Börjar med en termin, sen får vi se om jag har råd med en till. Ska ringa dit imorgon och ta reda på allt och kolla om det finns någon ledig plats åt mig, så håll tummarna nu! :D Skulle verkligen vara kul, så jag förbättrar min ridning och mina kunskaper. Det är billigare att rida 1 gång i veckan i grupp än att rida privatlektioner, så det får bli så.. :D

Om en och en halvtimme är det läggdags för mig... känns inte sååå kul, men jag börjar ju halv 9 imorrn så då måste jag upp ännu tidigare än idag, uscha.. but I will do my best ofcource! ;)

Puss & Kram
2009-02-03
 00:00:12

Help me someone?

Idag kom jag faktiskt upp i tid, det var skönt.. vaknade av att Alexandra ringde mig imorse vid 9 tiden, tack för det.. det behövdes så jag piggnade till, sov inte så mycket fram till halv 11 men det var bara bra för då var jag pigg att kliva upp. Då fick jag en timme på mig att äta och kolla datorn å så i lugn å ro innan jag skulle till skolan :) började 12.50 och hade engelska.. sen hade Catarina och jag matte med Anneli, det är så skönt att sitta hos henne på matten så man får mer hjälp av en lärare liksom... vi bestämde att vi ska få sluta halv 5 på måndagar istället för att gå ända till 18.00, det blir ju så sena kvällar då.. så istället sitter vi en halvtimme extra med Anneli och kan räkna lite hemma också :) så det blir nog bra det, jag tror vi får mer utav det.

Kom hem till 5 tiden och värmde upp köttfärssås och spagetti, såå gott. Sen har jag suttit med bloggdesign hela kvällen, först hjälpte jag Marias storasyster med sin bloggdesign :) sen har jag suttit med min resten av kvällen. När jag äntligen blev klar så blev det inte som jag ville :( ni ser säkert att det blir vitt på sidorna när man scrollar ner, å så vill jag inte ha det. Sen har min dator stora problem, den hakar upp sig för minsta lilla alltså :S bara jag ska ladda upp en bild i bilddagboken eller här på bloggen tex så hänger den sig, det är asjobbigt! ;O Kan knappt öppna nåt program heller på datorn utan att den hänger sig... vad beror det på, någon som vet? :/

Nu är klockan så pass mycket så jag hinner inte se förhäxad som jag hade velat :/ nu blir det sängen för mig.



Caroline Mattsson

2009-02-01
 22:11:25

You and me 4-ever

2009-02-01
 00:19:40

I wish i could do something about it

Ingenting blev riktigt som jag tänkt mig idag... det började med att jag skulle ha klivit upp halv 9, men såklart var jag ju så trött så jag sov en timme extra.. så hann jag inte äta frukost, så tog jag bussen in till stan och sen till birsta.. gick in på Hööks och köpte rosetter och gummisnoddar till Zäta :) sen gick jag in på Birsta City och åt min frukost på Mc Donalds.. jätte nyttigt jag vet ;D haha men vad gör man.. sen missade jag bussen som jag skulle ha tagit in till stan för att hinna med 12.15 bussen från stan, men då fick jag istället vänta i birsta en timme till.. gick in till Hööks igen och köpte ett par till ridvantar som jag kan ha i vår när det är lite varmare ute och sen gick jag åter igen in på Birsta City. Tog ett syntest för körkort på Synoptik, och jag klarade mig hittils utan glasögon :D gissa om jag blev glad! ;D

Tog sen bussen till stan och åkte ut till stallet, kom dit till kvart över två istället för kvart över ett.. men men, när jag kom fram till stallet var det mockat å klart.. så det var ju skönt :) så det gick bra ändå. Tog in sötpärlan och ryktade henne lääänge :) sen red vi ut på en härlig skrittur. Hon var jätteduktig idag :D lyssnade asbra på mina hjälper.. men dessvärre vägrade hon gå den vägen som jag ville :S även fast hon gått där förut och det inte var något ljud eller något... hon stannade upp bara å vägrade gå >,< försökte få henne att gå framåt i nästan 10 minuter, sen lessnade jag å tog en annan väg. Annars var hon suuuuuperduktig idag <333 my beauty. Efter ridningen tog jag in henne och flätade hela manen hennes :) hon vart skitsöt! :D

Tog bussen hem 17.10 så jag var hemma till 18.00.. gjorde i ordning mat och vilade lite innan jag gick till affären sen.. köpte lite chips till mig ;D och fruktsoda.. nam nam, och lite lösgodis till Kimpa. :D

Nu börjar klockan bli mycket, men jag tror jag ändå ska se ett avsnitt av förhäxad innan jag sover.. jag får ju äntligen sova ut imorgon ;P skööönt ska det bli.


Sötpinglan <333


...och förresten! Höll på glömma... jag har lov vecka 10, å då funderar jag på att ta en resa till Åland! :D